header

header

fredag 3 maj 2013

Barnflickan - Hanna von Corswant

För ungefär ett år sedan var den här boken rätt omskriven i bloggosfären: Jag blev nyfiken på den, mycket tack vare att det fanns så många olika tankar och åsikter om den. Den har stått i hyllan bra länge nu men har äntligen blivit läst.

Handlingen: Karin åker till Frankrike för att jobba som barnflicka. När hon kommer till familjen så berättar de att pojken är död och att de har anlitat henne för att hjälpa till i hemmet. Karin är skör, en av anledningarna till att hon lämnade Sverige var att hennes mamma nyligt dött. En frånvarande mamma som hon tycks ha haft en komplicerad relation till. Hon vågar inte säga ifrån till familjen och hennes frågor om barnet tystas snabbt. Redan från början upplever hon att det är något mysko med familjen, särskilt med frun i huset - madam. Dessutom känner hon sig ständigt iakttagen, inlåst och tycker sig höra ljud från den avstängda övervåningen.

På omslaget kan man läsa att Barnflickan är en skräckroman och den börjar riktigt rysligt med ett par ögon som skymtar genom ett ventilgaller. Författaren bygger upp en obehagsstämning men tyvärr håller det inte hela vägen. Utvecklingen går inte framåt, det blir tråkigt och karaktärerna är lite väl märkliga. Jag gillar udda karaktärer men de måste flätas ihop med miljön, känslan och framförallt historien. Jag tror att det är just det som saknas för att boken ska fånga mig...De enskilda bitarna är bra men passar inte ihop fullt ut så pusslet blir skevt.

Inte min favorit helt enkelt, men kanske din:)

Läs gärna vad PocketBlogg, hyllan, Bokmilaskogen och Böcker, böcker, böcker skriver om Barnflickan.

Boken ges ut av Ordfront förlag, pocketversionen av Pocketförlaget och kan köpas på Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

Monika sa...

OK, då funderar jag vidare på om jag ska läsa den här boken eller ej :)

...med näsan i en bok... sa...

Ja, bara för att jag inte tyckte så mycket om den betyder ju inte att du inte gillar den:)

Carro sa...

Hmm, ingen brådska med den då känner jag. Skönt! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...