header

header

onsdag 8 maj 2013

Gaaagh!!! (=Panik)

Ikväll är det träff med bokcirkeln Picket & Pocket. Vi ska diskutera Paradisträdgården av Amy Waldman. Det är den bok som jag har varit mest förutseende med, började läsa den för över en vecka sedan men...kommer ingenstans! Är bara halvvägs in i boken och är tvungen att komma till mina Picket & Pocket kompisar med skamsen min och erkänna att jag inte läst ut boken.

Vad beror det då på att det går så segt? Skulle kunna skylla på att jag jobbat ovanligt mycket. Har suttit en del hemma på kvällarna med jobb och idag då jag egentligen skulle ha slutat kl 12 så sitter jag fortfarande kvar på kontoret (micropausar just nu bara). Men det beror nog inte på det.

Det är lite oväntat att just den här boken skulle gå segt, för de omdömen och recensioner jag har läst har bara varit positiva och en hel del lovjungande har förekommit. Men jag tycker den är tråkig, så nu har jag det sagt. Intrigen är intressant men karaktärerna...booring! Den enda jag fastnat för är Asma, en papperslös flykting från Bangladesh vars man dog i attentatet mot World Trade Center. Hon är den enda som jag på något sätt kan identifiera mig med och känna för.

Jag hoppas att diskussionerna på bokcirkeln kan få mig att se boken på ett annat sätt, få mig intresserad, annars lägger jag förmodligen ner läsningen av den här boken.

2 kommentarer:

Linnea sa...

Jag förstår om du inte har tagit dig igenom. Jag tyckte att den var en stor besvikelse.. ;)

...med näsan i en bok... sa...

Blev en intressant diskussion i alla fall

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...