header

header

onsdag 15 maj 2013

Nyfiken på...

Jag har en förkärlek för mysiga komedier som befolkas av roliga figurer, det är feelgood för mig. Jag tänker på böcker som Fru Bengtssons andliga uppvaknande av Caroline L Jensen, Ian Sansoms böcker om den förvirrade bibliotikarien, Mazettis Mitt liv som pingvin och Ingelman-Sundbergs Kaffe med rån. De böckerna ger mig avkoppling och det är så himla skönt att ligga och läsa en bok som gör att mungiporna åker uppåt och bara får en att må bra. En bra motvikt till de deckare och skräckböcker som jag annars dras till.

I juni kommer Hoi förlag ut med en bok som definitivt tycks hamna i den genren. Det är Pia F. Davidsson som debuterar med boken Så tuktas en svinpäls. Så här beskrivs handlingen:
Möt vårdbiträdet Erika, inköparen Miriam och köttmästaren Veera som tillsammans gör upp med livets hopplöshet på kreativa sätt. En kväll delar kvinnorna sina bekymmer över några väl tilltagna groggar, ett möte som leder till att de beslutar sig för att hjälpas åt med att lösa varandras livsproblem. Med målinriktning och fantasi har de snart tre projekt klara. Erika behöver mod nog att be sin partner om att betala tillbaka pengar han är skyldig henne. Veera är i behov av en slagkraftig plan för att få sin man att antingen sluta supa, eller supa ihjäl sig snabbt och så billigt som möjligt. Men det mest riskabla projektet blir att eliminera Miriams sambo Max vilja att misshandla. Vägen ut ur de hopplösa situationerna kantas av komplikationer, men den är också upplyftande. För det finns alltid en väg ut, även om den kanske inte ser ut som man från början trodde.
 
Den väcker helt klart min nyfikenhet! Och jag ska absolut införskaffa den:)

1 kommentar:

Eli sa...

Har du läst Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann? Passar fint i den kategorin, och även om jag inte alltid gillar sådana böcker så föll jag för den! Kaffe med rån har jag inte läst men den är jag nyfiken på :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...