header

header

tisdag 4 februari 2014

Festligt värre!

De stora evenemangen avlöser varandra i Umeå! För ett par veckor sig anordnades SM-veckan i stan. Förra helgen var det invigning av Kulturhuvudstadsåret med stor baluns. Även om jag inte lyckades se så mycket av själva showen på grund av så mycket folk var det kul att vara på stan och uppleva folkfesten. Undrar om det någonsin befunnit sig så många människor i Umeå centrum..?

Helgen som kommer tänker jag försöka besöka Vegovision, en helvegetarisk mässa som anordnas av Djurens rätt, gå och titta på DM i Cheerleading och umgås med kär vän som kommer på besök.

I mars så anordnas Littfest i Umeå, den största litteraturfestivalen i norra Norden, för åttonde året i rad. Programmet släpptes för några dagar sedan och jag har börjat kika lite i det. En sak vet jag och det är att jag tillsammans med bokcirkeln Picket och Pocket ska gå och lyssna på författaren Nawal El Saadawi vars seminarium heter Revolutioner upstår inte ur tomma intet. Till nästa träff med Picket & Pocket ska vi ha läst hennes bok Den stulna romanen, som Littfesttema kan man säga...

I samband med Littfest så ordnas också ett litteraturquiz - och ett sådant får man ju bara inte missa! Förhoppningsvis ställer Picket och Pocket upp som ett lag!


Bild från invigningsshowen Burning Snow. Inte mitt foto dock för jag stod någonstans mitt i folkmassan på bilden nedan. Sonen som satt på mina axlar såg däremot lite bättre. Tyvärr höll vi inte ut till slutet av showen (då allt det häftiga hände) utan gick i förväg. Mina axlar höll inte för att bära honom i en timme och ett stort problem för en sex-åring är att man är i rumphöjd på vuxna människor så när jag ställde ner honom var det rumpor han såg...


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...