header

header

onsdag 19 februari 2014

Hungerspelen - filmen

Laura Ingalls och
För ett tag sedan läste jag Hungerspelen av Suzanne Collins - se vad jag skrev om det här . Nu har jag sett filmen.
Jag kan börja med att konstatera att boken var mycket bättre än filmen! Det är sällan jag ser en film så snart efter att ha läst boken den baseras på och jag hade svårt att störa mig på saker som de ändrat och tagit bort. Visst förstår jag att man inte kan ha med allt som står i en bok i en film, men en del saker hade jag svårt att förstå varför de valt att inte ta med. Till exempel Haymitch uppförande under Skörden - det var ju jätteroligt och olycksbådande. Trots Woody Harrelsons fina skådespeleri så blev han alldeles för proper och liksom...godmodig i filmen. Katniss, spelad av Jennifer Lawarence, blev också en mycket plattare karaktär i filmen än i boken. Tycket inte filmen lyckades få fram det som var så speciellt med henne.

Katniss Everdeen - lika som bär!

Under hela filmen kunde jag inte heller låta bli att tänka att hon Katniss Everdeen (eller Jennifer då...) var väldigt lik Laura Ingalls (alltså Melissa Gilbert) från Lilla huset på prärien. Håller ni med mig?

Jag kanske låter negativ men jag tyckte faktiskt att filmen var bra och jag måste nog ta och läsa följande två böcker så att jag får se resten av filmerna snart också!2 kommentarer:

Monika sa...

Jag har precis läst andra delen (som jag tyckte bättre om än första) och ni ska andra filmen snart beställas :)

...med näsan i en bok... sa...

Låter lovande:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...