header

header

fredag 9 juli 2010

Den förlorade symbolen - Dan Brown

Om ni har läst Änlar och Demoner (Angels & Demons) och Da Vinci koden (The Da Vinci Code) av Dan Brown och gillade dem så kommer ni absolut att gilla hans nya bok om Robert Langdon; Den förlorade symbolen (The Lost Symbol). Redan från sida ett kastas man in i en actionfylld berättelse fylld av symboler, dolda budskap i tavlor, frimureri med mera, med mera. Robert Langdon har 12 timmar på sig att lösa en gåta och samtidigt rädda sin gamle vän Peter Solomon (som ju också har figurerat i Browns tidigare böcker om Langdon) som brutalt har kidnappats. Tempot i boken är högt och jag fullkomligt springer igenom texten, som - likt de andra böckerna - är uppbyggd av korta kapitel som ofta avslutas med en cliffhanger som gör att man bara inte kan lägga ifrån sig boken.
Brown väver även in en "ny vetenskap", noetik, en gren av metafysisk filosofi som sysselsätter sig med studiet av tankar, sinnet, intuition och dess relation till ett gudomligt intellekt. Teorin om noetik kretsar kring tanken att det mänskliga sinnet kan påverka händelser i den fysiska världen. Mycket spännande faktiskt, något jag gärna skulle läsa mer om.

Vad boken handlar om? Ja, jag föreslår att ni läser den (eller googlar om det). Jag vill inte återge för mycket här för då känns det som att jag skulle sabba läsupplevelsen, men som sagt, gillar ni de andra böckerna om Robert Langdon...så läs denna! Kolla även filmklippet nedan (ja, är ju inte så duktig på det här med att infoga klipp, filer m.m så ni får ursäkta utseendet...)
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...