header

header

måndag 12 juli 2010

Små tankar och funderingar

Det slog mig att det var länge sedan jag läste någonting av Gabriel García Marquez och Isabel Allende - jag fullkomligt älskade Andarnas hus (La casa de los espíritus) - måste läsa om den boken...Hade en period i mitt liv då jag läste mycket magisk realism och kan känna att jag saknar det. En annan underbar bok är Laura Esquivels Como Agua Para Chocolate, tror att den heter Kärlek het som chili på svenska, lite osäker på det. Såg filmatiseringen för flera år sedan och den var nästan lika bra som boken, men om jag inte kommer ihåg helt fel så är den regisserad av Laura och hennes man.

Nåja, ska nu lägga mig i sängen och läsa lite Poe så att jag får läsa något annat snart. Jag är ju en sådan som bara kan läsa en bok i taget och i stort sett alltid måste läsa ut en bok jag påbörjat.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Hej, Anna Panna, Kusin Vitamin! Kul att läsa dina recensioner. Jag älskar Poe, men han kan vara lite jobbig att läsa, helt klart.

Tänkte rekommendera en bok som jag nyss läste och som jag tror du skulle gilla. Den heter Bad Marie, skriven av Marcy Dermansky. Jag läste ut den på en kväll.

Kram till er!

...med näsan i en bok... sa...

Lotta! Vad kul att du har hittat hit till min bokblogg:) Och roligt med boktips, jag ska lägga till den min "att läsa-lista".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...