header

header

måndag 14 november 2011

Dinosaurier

En ganska lång tid nu, tror det började i våras, har min son (snart fyra år) varit som besatt av dinosaurier. I somras presenterade han sig till och med som dinosaurie och ihärdade att han hade klor, inte naglar. Nu har han släppt det och siktar på att bli paleontolog när han blir vuxen. Liten som han är kan han ett trettio-tal namn på olika dinosaurier; det är euoplocephalus, ankylosauros, parasaurolophus, triceratops, lambeosauros, diplodocus osv osv. Intresset har faktiskt smittat av sig på mamman och jag blir allt mer vetgirig och fascinerad över att de här enorma djuren faktiskt har gått omkring på vårt jordkot under mer än 150 miljoner och varit utdöda i 65 miljoner år. Det är svårt att förstå och helt otroligt att man hittar fossiler av dem som gör att vi kan veta ganska mycket om dem.

Vi har, såklart, lånat några böcker på bibblan.Min första bilderbok om dinosaurier utgiven av förlaget Turbine innehåller många fina bilder och intressanta fakta. Tyvärr borde den ha redigerats lite bättre då vi har hittat en del motsägelser vilket gör att det är lite svårt att lita på de fakta som uppges. Vi läser också Sarah Sheppards fina och lärorika böcker Dino 1-2-3 och Dino ABC. Där får man som grädde på moset läta sig siffror och bokstäver också. Sheppards böcker är utgivna av Bonnier Carlsen.

På DVD spelaren är det de här tre filmerna som snurrar runt:


Och som ni kanske förstår så pratas det också väldigt mycket om dinosaurier...5 kommentarer:

mormor Hanneles bokparadis sa...

vi har redan börjat

Librarybeth sa...

:D det är många som måste igenom dinosauriefasen ;) bra utlåningsiffror på den sortens böcker!

a-lo (the book pond) sa...

Vi är i exakt samma fas i det book pondska hemmet så jag vet preeeecis vad du pratar om :) Blev också helt fascinerad hur fort en treåring kan lära sig att säga euoplocephalus :) Nu ska vi satsa på en lite mer faktaspäckad variant till jul, men kanske inte första bilderboken om dinosaurier då..

Bokälskarinnan sa...

min ena lillebror som är fyra år älskar dinosaurier vilket jag också gjorde när jag var liten så nu får man leka dinosaurie igen precis som man gjorde när man var liten:)

nu väntar jag bara på att min styvson och andra lillebror ska börja gilla dinosaurier då dem är 3 år gamla:)

...med näsan i en bok... sa...

Vad roligt att höra att det är fler som blir insyltade i dinosurievärlden!Förra fasen var hajar, nu är det dinosaurier, undrar vad det blir sedan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...