header

header

söndag 13 november 2011

Nära hem - Alice Munro

Nära hem är en novellsamling av Alice Munro som jag bara hade hört positiva omdömen om. Jag har hållt på med den i nästan en vecka nu och kommer ingenstans. Har bara läst tre av novellerna, inte ens hundra sidor. Jag tycker att hon har ett fint och bra språk men novellerna är så trista. Det är mycket folk i dem och när jag väl fattat vilka de är och hur de hör ihop med varandra så är novellen slut. Den här boken passade inte mig, åtminstone inte nu. Kanske plockar jag upp den någon annan gång men nu lägger jag den åt sidan.

6 kommentarer:

Sofia i Bokmilaskogen sa...

Men vad trist att den inte är bra! Jag som kände mig så sugen på att introduceras i Munros värld efter att ha läst så mycket positivt. :( Men novellsamlingar kan vara lite knepiga att komma in i. Jag hade nyligen precis samma problem och fick avsluta läsningen av Atwoods "Leva i synd" (också en tråkig novellsamling).

P.S. Vilken snygg blogg du har förresten! Älskar designen. :D

Anna sa...

Jag gillade novellerna mycket men jag läste dem å andra sidan på sommaren när jag hade gott om tid och ingen stress. Hoppas du får lust igen, de är värda!

...med näsan i en bok... sa...

Sofia - tycker att du ska läsa henne även om de inte föll mig i smaken, de kanske passar dig bättre. Jag får känslan av att de är riktigt bra, men att det bara är jag som inte fattar galoppen...Tack för berömmet:)
Anna - kanske de passar bättre vid annat tillfälle.

Cissi sa...

Jag läste hennes förra novellsamling och även om jag tyckte novellerna var välskrivna så verkar novellsamlingar inte vara min grej heller. Jag fångas inte av dem på det sätt jag önskar bli fångad av en bok.

...med näsan i en bok... sa...

Cissi - det är nog lite samma för mig. Novellsamlingar jag gillat är John Ajvide Lindqvists och Inger Edelfeldts.

PONS Idiomas sa...

Hola, quizás os interese saber que tenemos una colección que incluye el relato 'The Progress of Love' de Alice Munro en versión original conjuntamente con el relato 'Death by Landscape' de Margaret Atwood.

El formato de esta colección es innovador porque permite leer directamente la obra en inglés sin necesidad de usar el diccionario al integrarse un glosario en cada página.

Tenéis más info de este relato y de la colección Read&Listen http://www.ponsidiomas.com/catalogo/alice-munro---margaret-atwood-.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...