header

header

torsdag 11 oktober 2012

Det är en gris på dagis - Johanna Thydell

Idag damp den ner i brevlådan, pärlan till barnbok Det är en gris på dagis av Johanna Thydell.

Jag hade hört bra om boken från många håll och varit nyfiken, så upptäckte jag att Johanna hade en tävling på twitter där man kunde vinna ett exemplar av boken. Jag tävlade och vann! Grattis till mig och till min son:) Det var en glad fyraåring som slet upp paketet och hittade boken däri. Extra kul var det att vi hittade fina hälsningar från författaren själv!

Boken handlar om världens ensammaste gris som en dag börjar gräva och skopa tills han är ute från hagen. Han springer till dagiset. Barnen smugglar in honom och är väldigt noga med att fröken Långa Lena inte ska upptäcka grisen. De klär på honom och gömmer allt som är grisigt. Grisen har världens roligaste dag och slipper äntligen vara ensam, men vad händer om fröknarna upptäcker honom?

Jag kan inte annat än att stämma in i alla lovord. En rolig, fin historia med glada och färgstarka illustrationer av Charlotte Ramel (är starkt emot dessa barnböcker med dystra gråbruna illustrationer - finns det något barn som gillar dem?).

Och vad tyckte fyraåringen? Jo, han gillade och tyckte att det var en mycket rolig gris.

Boken ges ut av Alfabeta och kan köpas på Bokus och Adlibris

1 kommentar:

Fru E sa...

Jag gillar också Johanna Thydell! Måste försöka låna denna, är rätt svag för barnböcker trots att jag inte har någon att läsa dem för längre.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...