header

header

söndag 14 oktober 2012

En smakebit på søndag - De odöda


En smakebit på søndag är ett stående inslag på den norska bokbloggen Flukten från verkligheten. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.


Jag håller just nu på att läsa en novellsamling med namnet De odöda. Lagom till Halloween har Semic bokförlag gett ut en samling skräcknoveller - mycket passande så här i höstrusket. Jag läser ju gärna skräck, men den bästa årstiden för det måste ju vara hösten, eller vad tycken ni?

Medförfattare i samlingen är John Ajvide Lindqvist, Caroline L Jensen, Johan Theorin, Åke Edwardsson, Amanda Hellberg, Anders Fager och Andreas Roman. Sedan har man tagit med tre klassiker skrivna av Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft och Selma Lagerlöf. 

Jag har hunnit med några noveller och är än så länge inte besviken - det är bra så det förslår. Dagens smakprov är hämtat från den första novellen Hål av Johan Theorin:
Bortom byn tog asfalten slut, och grusvägen ledde uppåt och in mellan täta granar. Här började ödemarken. Inga människor, bara skog och gamla gruvor. Vasa borde kunna slappna av här i tomheten, men det gick inte med ett lik i bilen.

13 kommentarer:

Monika sa...

Denna ska jag bara ha :)

Stjernekast sa...

Åh, denne vil jeg også lese! John Ajvide Lindqvist! Hva heter novellen han har skrevet? Spent på om det er en som han har utgitt tidligere eller en som jeg ikke har lest. Om denne er eller skal oversettes til norsk skal jeg helt klart lese den.

...med näsan i en bok... sa...

Monika - så är det bara - köp den!
Stjernekast - John Ajvide har skrivit mycket bra och en hel del finns översatt till norska - se här http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?language=Norska&author=John+Ajvide&fromproduct=False

Beathe sa...

Tusen takk for smakebiten:-)

aariho sa...

Denne novellesamlingen høres ut til å være bra. Håper jeg får mulighet til å lese den! Ha en fin søndag.

Eli sa...

Håller på att läsa den nu jag också, den är kanonbra :)

Siljeblomst sa...

Skummel smakebit - den fikk jeg lyst til å lese!

astridterese sa...

Jeg satt med to novellebøker denne helge og tenkte på hvorfor jeg ikke leser mer noveller når det er helt tydelig det er et format som passer meg helt fint :-)
Nå vil jeg lese De udøda! Takk for tips og ha en riktig fin søndag!

lottens bokblogg sa...

Hua. Skräck brukar inte vara min grej... Det drabbar nattsömnen:-)

Stjernekast sa...

Ja, jeg har lest alt Linqvist har utgitt på norsk så langt :-) En av mine favoritt forfattere.

Mari sa...

Det hørtes ut som den perfekte settingen for litt skrekk! En god smakebit som helt klart gjør oss som titter innom nyfikne på denne samlingen :)

Marika sa...

Åh, den här verkar spännande. Vill läsa!

Stjernekast - John Ajvide Lindqvists novell verkar heta Equinox och den är nog med i hans första novellsamling också ...

Stjernekast sa...

Supert! Takk Marita! Da har jeg lest novellen i 'Papirvegger'.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...