header

header

måndag 24 mars 2014

Äntligen!

Jag har ju glömt att berätta något fantastiskt som har hänt i mitt boknördiga liv! Jag börjar från början...

Redan när sonen låg i magen dagdrömde jag om tiden när jag skulle få börja läsa Harry Potter för honom. Jag drömde om att få se honom drabbas av Harry Potterfeber, leva sig in i Hogwartsvärlden och diskutera trollformler. Jag har läst böcker för honom från det att han bara var några dagar gammal och har varit noga med att ha en lässtund med honom varje kväll. Lite då och då har vi tittat på Harry Potter böckerna men han har hittintills inte varit särskilt intresserad och jag har tänkt att jag ska vänta tills han är sju år innan jag börjar läsa dem för honom. Han är sex år nu, fyllde i januari.

För ungefär en vecka sedan kom han hem från dagis och hade en massa frågor om Harry Potter! Det visade sig att en tjej som går på samma dagis som honom har sett filmerna och de har börjat prata om dem. Men han undrade inte när han får se filmerna utan när vi kan börja läsa böckerna. Jag svarade hur jag tänkt - vi börjar när han är sju. Att det inte är bilder i böckerna och att de är ganska långa, så därför är det nog bra att vänta ett tag. Dagen efter satt vi när vi åt middag sa han "Snälla mamma, kaaaan vi inte börja läsa Harry Potter nu? Jag kan göra som när du berättar sagor och tänka ut bilder i huvudet" Och vem är jag att säga nej i det läget? Det var liksom bara att haka på läslusten och nyfikenheten. Vi gick och hämtade Harry Potter och de vises sten från bokhyllan och satte igång. Sedan dess har vi sträckläst! Drömmen är uppfylld!

7 kommentarer:

Lotta sa...

Jättekul!! Jag blir rakt glad bara att läsa om det. Hoppas det fortsätter så!

Eli sa...

Åh vad fint! :)

Cinnamon sa...

Vad mysigt!

Lillemor sa...

Mina högläsningar har i stort sett endast grundat sig i mitt eget intresse för att läsa vissa böcker. I ett torp utan el, internet eller TV lyckades jag få en skara på fyra åhörare när jag högläste "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige".

Linnea sa...

Du har uppfostrat din son väl, hör jag! ;) Han kommer bli en riktigt bokslukare!

...med näsan i en bok... sa...

Tack för alla glada tillrop!

Malin sa...

Jag längtar efter att få läsa den serien för mina små!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...