header

header

tisdag 11 mars 2014

Månskensdraken - Cornelia Funke

Månen lyser starkt och Filip kan inte sova. Då hör han ett svagt frustande intill sängen, det kommer från boken han nyss läst i. En bok som handlar om drakar och riddare. Han tittar på boken och ser en drake kravla sig ur den. Draken viskar att han behöver hjälp, att en vit riddare jagar honom. Strax efteråt kommer riddaren farande ut ur boken, då händer något konstigt. Filip blir lika liten som draken och ett äventyr tar sin början.

Det här är en underbar liten bok som väcker fantasin. En bok som på ett fint och äventyrligt sätt illustrerar känslan av att åka in i en annan värld när man läser. Hur historien vi läser vaknar till liv och vi helt plötsligt befinner oss i den. Månskensdraken fick både mig och sonen fast från första meningen. Vi älskade den!

Den är underbart skriven och passar både som högläsningsbok och som lättläst bok. Illustrationerna är i färg och så himla fina. Det lär bli mer Cornelia Funke för oss!

Boken ges ut av Berghs förlag. Den är slutsåld men går alldeles säkert att hitta på närmaste bibliotek.

1 kommentar:

Eli sa...

Åh, jag ÄLSKAR Cornelia Funkes böcker! Just den här har jag inte läst men ska göra det snarast. Har läst många andra av hennes böcker och de är så himla bra.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...