header

header

måndag 10 mars 2014

Mixture - Daniel Hjorth

Mixture är en essaysamling som fördjupar sig i människoöden, motståndet mot nazismen, första världskriget och mycket mer. Jag fick nys om Mixture på bokbloggen Ingrids boktankar. Det hon skrev gjorde mig nyfiken och jag skaffade boken. Det var över två år sedan och nu har jag läst den som en del i mitt Projekt Hyllvärmare.

Den här boken är så långt ifrån vad jag normalt sett läser att jag inte vet vad jag ska skriva om den... När jag läste den kändes det som att jag satt som en fluga på väggen under en middag för äldre herrar och lyssnade på när de berättade historier för varandra samtidigt som de sippade whiskey och rökte cigarrer. På ett sätt intressant; säkert fänglsande historier men berättade på ett lite arrogant, akademiskt och "putslustigt" sätt. Det är männens historia, någon enstaka kvinna skymtar förbi men då är det i relation till en man. När jag stänger igen boken är jag mycket leds på gubbar och lämnar tacksamt herrmiddagen.

Ett par essayer fastnar jag i - den om den smågalne nazistpropagandisten Lord Haw-Haw och den om Fritiof Nilsson Piraten, men de flesta skummar jag igenom. Det här var inte en bok för mig...men snyggt omlsag har den!

Boken ges ut av Natur och Kultur och kan köpas på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...