header

header

lördag 15 mars 2014

Skapandets villkor - Littfest Del 5

Tillsammans med Kerstin Wixe samtalade Torgny Lindgren med utgångspunkt ur hans senaste bok Klingsor och den sista pölsan. En bok som inte kommit ut ännu men som finns till försäljning under Littfesten. Något som förvånade och roade Torgny.

Det var otroligt underhållande att lyssna på denna författare och berättare. Seminariet bjöd på många skratt och applåder. Wixe behövde inte ställa många frågor, ett litet ord satte igång en fantastisk historia - så fortsatte det.

Torgny berättar att han alltid har roligt när han skriver en bok. Han berättar också att han är otroligt långsam, att boken är långsam, att han skriver långsamt och han önskar att man läser boken långsamt.

Torgny har skrivit boken i Vi-form och säger att det finns flera anledningar till det: Att man slutar skriva i jag-form när man fyller 75 och övergår till vi, att 1800-talets vetenskapliga texter skrev man i Vi-form och framförallt att han har en förnimmelse att han gör detta tillsammans med sina läsare. Detta Vi är summan av honom och läsarna.

Kort sagt var detta ett underbart roligt sätt att börja dagen!

Ber om ursäkt för den suddiga bilden...

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...