header

header

lördag 15 mars 2014

Från Kerstin till Ekman - Littfest Del 8

Till publikens stora förtjusning dissade Ekman snabbt uttrycket Norrland, tyvärr hamnade samtalspartnern på defensiven i och med det. Han var på det hela alldeles för intensiv, hade en tendens att avbryta Ekman och argumentera med henne. Det hade han inte så mycket för, hon var duktig på att sätta honom på plats.

Kom att handla mycket om naturen/landskapet, hur och varför den skildras så mycket i hennes böcker. Intressant att lyssna till hur hon fått uppslagen till sina böcker och tankarna under arbetet med dem. Händelser vid vatten fick hon idén till när hon var ute på promenad med sin hund och fick se ett blått tält alldeles vid ett strömnande vatten. Det väckte en obehagskänsla i henne och jon förstod inte först vad det berodde på, hon brukade ju själv tälta. Sedan insåg hon att det var på grund av att tältet var placerat vid vattnet som
Var högljutt i sitt strömmande. Det dränkte alla ljyd runt om och man skulle inte höra stegen av någon som närmade sig.

Ekman var väldigt intressant att lyssna på men samtalspartnern förstörde mycket genom att avbryta, vilja tala om för Ekman vad hon skulle säga och tycka. Till skillnad från Wixe som tidigare under dagen lät Torgny Lindgren blomma i sitt berättande lät den här gubben henne inte prata färdigt. Synd för publiken som kommit dit för att lyssna på Kerstin Ekman och inte på honom.
Långt därnere sitter Kerstin Ekman

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...