header

header

onsdag 4 april 2012

Nyfikenhet

Jag lyssnar just nu på Kråkflickan av Jerker Eriksson och Håkan Axlander-Sundquist. En otroligt stark, fascinerande och obehaglig bok än så länge. Det är sällan jag blir nyfiken på författaren/na bakom en bok, men jag har funderat väldigt mycket på vilka författarna bakom den här boken är.

Dels så är det helt obekanta namn för mig, men jag tror att det främst beror på att de skriver så otroligt bra och insiktsfullt om de svåra ämnen som boken behandlar. Ämnena jag tänker på är sexuella övergrepp, barnpornografi och barnsoldater. Nu har jag kommit igenom knappt hälften av boken och en recension av den kommer senare, men jag gillar hur de lyckas skildra komplexiteten i människor och hur mycket kunskap de bär på.

På sin hemsida (som du hittar här) skriver de “Nyckelfrågorna för oss är: Vad skapar en förövare? Vid vilken punkt blir offret en förövare? När kan man inte längre skylla på sina svåra efarenheter?”
Jag tycker att de lyckas med att diskutera och bolla tankar kring de frågorna, mycket intressant. Boken tilltalar mig eftersom den har en ram av att vara en deckare, men i själva verket är den något annat. Vad vet jag inte riktigt... På hemsidan kan ni också läsa lite mer om de båda författarna.

Här kan ni höra vad Jerker har att säga om boken:

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...