header

header

söndag 15 april 2012

Lite nyfiken är jag...

...på J.K. Rowlings roman för vuxna vars titel och handling nu har avslöjats av bokförlaget little, brown book group. The Casual Vacancy som den heter släpps den 27 september, det är alltså några månader kvar... Vad som menas med casual vacancy kan ni läsa här.

Om handlingen skriver man så här: Barry Fairweather dör en oväntad död och det lilla samhället Pagford lämnas i shock. Pagford, som på ytan är en idyllisk liten by med kullerstensgator och ett gammalt kloster, visar sig dölja ett antal konflikter. Rika är i krig med fattiga, unga med gamla, lärare med elever, män med sina hustrur och så vidare. När Barry dör lämnas hans stol i kommunalnämnden tom vilket utlöser det största krig samhället någonsin har skådat. Förlaget beskriver boken som en svart komedi som väcker många tankar och ständigt överraskar.

Jag tycker att det är roligt att hon vågar ge sig på att skriva en till bok efter supersuccén med Harry Potter och förmodligen ganska smart att då ge sig in i en helt ny genre! Jag kommer absolut att läsa boken, men väntar nog på den svenska översättningen. Det borde ju inte dröja allt för länge innan den kommer med tanke på Rowlings  popularitet...

4 kommentarer:

Fru E sa...

Tack för tipset! Den låter riktigt intressant! :)

...med näsan i en bok... sa...

Visst gör det!

Lo sa...

Tack för tipset, kände inte till detta! Ja, kul att hon vågar sig på något helt nytt!

Eli sa...

Åhh, tack för tipset! Jättespännande ju! Var tvungen att blogga om det själv också :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...