header

header

torsdag 5 april 2012

Se hit alla skräckfantaster - jag behöver er hjälp!!!Var femte vecka träffas bokcirkeln som jag är med i; Picket & Pocket. Vi har alla läst samma bok och pratar om den samtidigt som vi fikar och äter gott. Till varje träff är det en medlem i Picket & Pocket som ska har valt ut 3 stycken böcker som vi sedan röstar på. Den bok som fått mest röster är den bok som vi ska diskutera på nästa träff.

Picket & Pocket ska träffas den 8 maj igen och då är det min tur att komma med tre förslag. Jag älskar att läsa skräck och brinner lite för den genren. De flesta som är med i bokcirklen brukar inte alls läsa skräck och jag tänkte att det nu är dags. Vill förstås också välja böcker som jag själv inte har läst, men vill att det ska bli bra...förstår ni problemet... De enda kriterium som finns är att boken ska finnas i pocket och ska vara lätt att få tag på.

Jag har två förslag redo och det är Benrangel av Stephen King och Främlingen i huset av Sarah Waters. Jag lade ut ett hjälpanrop på Bokmässans Community igår och där fick jag tips av Henrik som har bloggen Olika sidor. Han tipsat mig om Joe Hills böcker En hjärtformad ask och Horn. Jag ska kolla upp dem, men vill ha in fler tips. Vad tycker ni att jag ska välja? Jag vill verkligen skrämma livet ur mina bokcirkelkompisar..!

13 kommentarer:

Maths sa...

Kanske man får göra lite oblyg reklam för sig själv och min bok Själseld ;) Vad passar bättre än ett litet häxbål så här till påsk...?
Finns lite recensioner och en trailer att titta på här www.sjalseld.com

Kanske mer än rysare än en ren skräck, var man nu ska dra gränsen..?

...med näsan i en bok... sa...

Maths - jag råkar faktiskt ha din bok oläst i hyllan så det kanske skulle vara nåt:)

Lingonhjärta sa...

Ujujuj jag var tvungen att gå rakt in här och kommentera innan jag börjar svara mina kommentarer men har ju som sagt så många skräckisar på lut :D

Benrangel och The little Stranger är bra val. En hjärtformad ask också. Vill du verkligen skrämma byxorna av dina så är The haunting of Hill house av Shirley Jackson ett självklart val för fy sjutton vad läskig den är! The Guardian kanske skulle vara ett bra val också. Sen har vi ju The house next door av Anne Rivers Siddons, the haunting of james hasting och The Birthing house av Christopher Ransom som jag inte har läst än men vet ska vara väldigt bra, Dark Matter av Michelle Paver som jag gillade starkt, eller varför inte Rebecca av Daphne du Maurier. Kan säker komma på några fler men röstar starkt på The haunting of hill house om du verkligen vill skrämma dem :) För visst har du inte läst den än va? Eller har jag fel?

Glad Påsk förresten :D Hoppas du har det riktigt fint!!

Lingonhjärta sa...

Glömde säga att jag tror att de flesta av dem finns på svenska att läsas. Nästan alla...

Maths sa...

Haha, ja där ser man, vad kul :-)

...med näsan i en bok... sa...

Lingonhjärta - jag visste väl att du inte skulle göra mig besviken! Nu har jag mycket att tänka på:)

Maths - jajomen:)

Fröken Krafs sa...

En gammal goding - Patient 67 har alltid skrämt livet ur mig.

Maths sa...

Får väl komma med ett par andra förslag också för att inte vara alltför egotrippad. Det är längesedan jag läste dem men då det begav sig var de här mina favoriter:
-Phantoms av Dean Koontz, gillade även hans Viskningar.
-Det och Jurtjyrkogården av Stephen King

Inga udda böcker kanske men bra :)

...med näsan i en bok... sa...

Lingonhjärta - Flera av böckerna du föreslog verkar vara slutsålda på svenska...och svenska är lite av ett krav från cirklemedlemmarna...men finns i och för sig på bibblan. Kanske föreslår Shirley Jackson ändå...
Fröken Krafs - en bra bok, men jag tycker den är mer deckare än skräck.
Maths - mycket bra böcker. Jag är en stor fan av både King och Koontz!

Lingonhjärta sa...

Ah sa trist! Forstar helt klart att svenska ar ett krav :) Men far ni tag pa Shirley Jackson pa svenska ja da har du skramseln i en liten ask, moehehe! Det ar svart att hitta riktigt bra skrackisar som ar oversatta till svenska marker jag nu efter att ha letat. Om man da inte vill lasa King forstas :)

Hundöra sa...

Inget för läskigt. Pleaaaaaaase...

...med näsan i en bok... sa...

Sofia- ju läskigare desto bättre!

Linnea sa...

Ska bli kul att se vilka böcker vi får att välja mellan sedan. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...