header

header

lördag 21 april 2012

Tid för Odd - Dean Koontz

Detta är den fjärde boken i Koontz serie om snabbmatskocken Odd Thomas och den fjärde boken som jag läser. Odd har inte bara ett ovanligt namn han har också väldigt ovanliga förmågor. Han ser nämligen döda människor och försöker hjälpa dem att komma vidare. Han får också föraningar och varningar om stora olyckor och katastrofer, något som har försatt honom i minst sagt knepiga situationer tidigare.

I den här boken har Odd lämnat den lilla, karga karliforniska ökenstaden Pico Mundo och begett sig till kustsatden Magic Beach. Han har tagit anställning hos den excentriske gamle skådespelaren Hutch och bor i dennes hus. Tidigare har han haft en ständig följeslagare i Elvis Presley, men han gick vidrae i förra boken. Nu är det i stället Frank Sinatra som följer honom som en god vän och ett plåster...

Odd drabbas av en mardröm som han misstänker är en föraning av en kommande katastrof. När han möter Annamaria på piren och de konfronteras av några högst obehagliga representanter för hamnpolisen, så får han sina misstankar bekräftade. Återigen befinner sig Odd i händelsernas centrum och ett halsbrytande äventyr.

Jag gillar böckerna om Odd Thomas, särskilt den första och kanske minst denna. Jag saknar karaktärerna från Pico Mundo och miljön i det heta ökensamhället, det fascinerar mig. Koontz lägger inte lika mycket krut på att beskriva Magic Beach, vilket förmodligen beror på att Odd inte kommer att vara där i uppföljaren... Jämfört med tidigare böcker är det för lite mystik och skräck och för mycket action, men jag gläds ändå över att återigen få möta Odd och få veta att han trots allt som hänt tidigare mår hyfsat bra.

Jag kan verkligen rekommendera att ni läser böckerna om Odd Thomas:
Odd Thomas
Alltid Odd
Broder Odd

Tid för Odd är utgiven av Bra Böcker och kan köpas på Adlibris, Bokus och Bokia


3 kommentarer:

Monika sa...

Jag tyckte riktigt bra om den första boken om Odd, sedan tycker jag att det har gått lite utför. Denna fjärde vet jag alldeles bestämt att jag har läst, men den verkar inte ha fastnat alls.

Hanneles bokparadis sa...

för mycket action kan bli för mycket

...med näsan i en bok... sa...

Monika - den första var riktigt bra, nr 2 & 3 fortfarande bra, den här si sådär...

Hannele - så är det

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...