header

header

onsdag 16 maj 2018

Huset vid vägens slut - Magnus Nordin

Jag fick den här boken som e-bok gratis från DN eftersom jag är prenumerant där. Hade inte hört talas om Magnus Nordin innan och hade inte heller förstått att boken är för 12 - 15 åringar. Det förstod jag dock rätt snart efter att ha börjat läsa boken och vet nu dessutom att Nordin har skrivit en hel radda böcker för den målgruppen. Är inte så van att läsa böcker som är riktade till den här åldersgruppen utan när det kommer till barn/ungdomsböcker så blir det mest för 9 - 12 eller Young Adult.

Handling (förlagets text):
När skräckhistorien blir verklighet... Som vanligt har de ägnat en hel del nätter åt att smygröka och lyssna på Pierres rysarhistorier i Örnnästet, deras hemliga ställe, och sen legat mer eller mindre sömnlösa. En av hans historier handlar om huset vid vägens slut. Huste har stått öde så länge någon kan minnas. Ryktena om vad som egentligen hände där är många och rätt ruggiga. Ändå är det dit killarna sticker när sommarsolen gassar och de är lite lagom uttråkade. Men det som börjar som några grabbars upptåg tar snart en mardrömslik vändning. Plötsligt verkar sommarlovets oskuldsfulla solglitter långt borta... De har svurit att aldrig berätta om vad som hände i huset, men hur ångt sträcker sig vänskapen?

Mina reflektioner:
Ni som tittar in här på bloggen då och då vet att jag älskar Haunted House-böcker och det gäller oavsett för vilken ålder de än är skrivna! Den här boken får mig att längta tillbaka till min barndoms somrar som alltid verkade oändliga och de mysterielekar som jag och mina kompisar ägnade oss åt. Jag kommer definitivt introducera min son till Magnus Nordins böcker. Jag kan inte tänka mig annat än att de är populära och älskas av många.

Huset vid vägens slut är såväl spökotäck, mystisk, spännande som den handlar om vad som händer när en ny kille flyttar in i området där kompisgänget bor, om syskonrelationer och relationer till vuxna.

Boken ges ut av Månpocket och kan köpas på Adlibris och Bokus2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...