header

header

måndag 14 maj 2018

Lying in Wait - Liz Nugent

Jag fick tips om den är boken av bokbloggen Bokmalen. Jag vet att det finns många som säger att bokbloggen är död men jag kan i alla fall avslöja att jag får många boktips genom att läsa bloggar, följa bloggars instagram och facebooksidor. Dessutom kan jag ju se att min egen blogg har hyfsat bra med läsare - så helt död är nog inte bokbloggarna!

På tal om det så har ni väl inte missat att den här bloggen har en Facebooksida - gå gärna in och följ den :) Ni hittar den här 

Jag lyssnade på boken som ljudbok på orginalspråket men den finns utgiven på svenska och heter då Tyst väntan.

Handling (förlagets text):
Lydia Fitzsimons bor i det perfekta huset med sin make, den framgångsrike advokaten Andrew, och deras son Laurence. Det är egentligen bara en enda sak hon längtar efter för att hennes liv ska bli riktigt fulländat. Men det sista hon förväntar sig är att denna strävan ska leda till en annan kvinnas död...Familjen går in i en negativ spiral. Lydia gör allt för att skydda sin oskyldige son och deras sociala ställning, medan Andrew håller på att bryta samman. Snart visar det sig att Laurence inte är så naiv som Lydia tror och hans intresse för den mördade Annie Doyle och hennes familj kan innebära slutet för hans egen.

Mina reflektioner:
Något som jag verkligen gillar med att lyssna på brittiska ljudböcker är att de ofta byter inläsare om berättarrösten ändras. Alltså om det är flera karaktärer som är berättarrrösten så har de olika inläsare för varje berättarröst. Det hjälper mig som lyssnar att hålla isär de olika karaktärerna och minskar risken för irriterande röstförställande.

Jag vill inte avslöja så mycket mer om boken än det så står in förlagets beskrivning. Det här är nämligen en bok som ständigt lyckas förvåna mig och som kommer med twist efter twist. det jag kan säga är att Liz Nugent lyckas bygga upp karaktärer som utvecklas under berättelsens gång. Dessutom utspelar sig boken först vid tiden för mordet och sedan ca tio år senare (om jag nu minns rätt...).

Jag är så glad att jag fick det här boktipset för det här är en riktigt, riktigt bra bok och jag kommer att läsa fler böcker av Liz Nugent som fram till nu var en helt okänd författare för mig!

Läs den!

Boken (den svenska) ges ut av Modernista och kan köpas på Adlibris och Bokus

Mysterierna har också bloggat om boken
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...