header

header

måndag 28 maj 2018

The Memoirs of Sherlock Holmes - Arthur Conan Doyle


Jag fortsätter att i sakta mak beta mig i genom min The Complete Stories of Sherlock Holmes och har nu läst The Memoirs of Sherlock Holmes (nu har jag bara tre novellsamlingar kvar). Jag måste säga att jag föredrar novellsamlingarna framför romanerna.

The Memoirs of Sherlock Holmes innehåller 11 noveller och det är som vanligt  Doctor Watson som är berättarrösten. Han har gift sig och skaffat en egen klinik så han träffar inte Holmes så ofta, men ibland så träffas de på och Holmes ber om Watsons hjälp, vill att han följer med på något fall etc. Jag tycker om utvecklingen i deras relation och Watsons iakttagelser av sin vän.

I den här boken får vi lära känna Holmes bror Mycroft lite närmare, han finns med i två noveller. Det är också i den här samlingen som Holmes nemesis Professor Moriarty dyker upp.  Boken slutar med den ödesdigra novellen The Final Problem där Holmes och Watson flyr London och Holmes förmodas ha störtat till sin död i Reichebachfallet beläget i de schweiziska  alperna. The Final Problem är utan tvekan den mest actionfyllda berättelse om Holmes som jag har läst, från början till slut.


Boken ges ut av flera olika förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...