header

header

söndag 13 februari 2011

Snurrigt med Snurran

I helgen har vi varit aktiva föräldrar; lekt i Umeås fina snöborg, badat i Plupplandet på badhuset och varit på barnteater. Varje lördag anordnar kulturcentrum Skapande lördag på Hamnmagasinet, vissa dagar bjuder de på en gratis barnteaterföreställning. I helgen visades Snurran äter ketchup. Snurran är en svart katt som det finns många böcker av, tyvärr hade jag inte läst någon bok om Snurran innan vi såg teatern.

Böckerna om Snurran är skrivna av Eva Bergström och illustrerade av Annika Samuelsson, det var även de som stod på scenen i denna musikteaterföreställning. Regi står Ulrika Malmgren för.  Föreställningen utgick ifrån boken Snurran äter ketchup och den illusterades med att Eva och Annika spelade upp scener ur boken, läste delar ur den, ritade och sjöng.

Eva och Annika lyckades engagera barnen som glatt svarade på frågor, sjöng med i sångerna och klappade händer. Det om något är väl ett gott betyg! Själv tyckte jag att den var sådär...men som sagt den viktigaste publiken verkade vara helnöjda och det är väl det som räknas. Roligt var också att barnen fick komma fram och känna på Snurran och krama henne efter föreställning, i samband med det fick de även Pixieboken Snurrans födelsedag.

2 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

kanske något för mitt barnbarn

...med näsan i en bok... sa...

Ja du får hålla utkik om de kommer till din stad:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...