header

header

lördag 25 februari 2012

Baskervilles hund - Arthur Conan Doyle

Sherlock Holmes, Dr Watson & Dr Mortimer
En dag anländer Dr Mortimer till 221b Baker Street. Han har ett dilemma som han vill att Sherlock Holmes ska hjälpa honom att lösa. Hans gode vän Sir Charles Baskerville avled för en tid sedan och mystiska omständigheter omger fallet. Sir Charles hade varit nervös och rädd tiden innan hans död. När Dr Mortimer undersökte kroppen så observerade han spår efter en enorm hund i närheten den avlidne. Dr Mortimer berättar om en legend om en djävulshund som ibland syns på Dartmoorheden och som i flera hundra år förföljt familjen Baskerville. Nu är Sir Charles arvinge Sir Henry Baskerville på väg till England från Kanada för att ta sitt arv i anspråk och Dr Mortimer fruktar för dennes liv.

Holmes intresserar sig för fallet och skickar Dr Watson att följa Sir Henry till Baskerville Hall. Han är själv för upptagen med ett annat fall, men vill att Watsom ska skicka hem regelbundna rapporter.

Jag lyssnade på Baskervilles hund som ljudbok. En ganska speciell inspelning då uppläsaren Tomas Löfdal dramatiserade texten mycket och texten ackompanjerades av musik och andra ljud. Jag gillade ljudeffekterna men hade lite problem med uppläsaren. Särskilt hans röstläge när han dramatiserade Holmes och Ms Stapelton. Nåja, den var ändå rätt rolig att lyssna på och själva berättelsen är ju fantastisk. Det finns en anledning till att berättelserna om Sherlock Holmes har blivit så vällästa och ofta filmatiserade. Sir Atrhur Conan Doyle är en historieberättare och författare utan like.

Baskervilles hund är en spännande kriminalgåta med touch av spökberättelse. Jag älskar den och kommer att fortsätta att läsa Doyles böcker om Sherlock Holmes med jämna mellanrum!

Ljudboken har getts ut av Adelphi Audio och kan köpas på Adlibris, Bokus, Bokia och CDon.

3 kommentarer:

mimmimarie sa...

Det är första gången som kursen i nobelpristagare ges så jag gissar det blir utvärdering innan de bestämmer sig för att fortsätta.

♥ Hannele sa...

jag gillade den nya filmatiseringen på tv, lite moderniserat.

...med näsan i en bok... sa...

Mimmimarie - då väntar jag och ser med spänning:)

Hannele - jag gillar också den nya filmatisering, den på tv alltså

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...