header

header

lördag 11 februari 2012

Samlarna - David Baldacci

Samlarna är den fristående fortsättningen på Kamelklubben. I Kamelklubben fick vi lära känna dess fyra udda och lite luggslitna medlemmar vars mål är att ta reda på "sanningen" om vad som händer i USA och inte direkt ryggar för konspirationsteorier. Klubbens ledare är en före detta CIA-agent och lönnmördare som bytt sida och nu går under namnet Oliver Stone. De andra medlemmarna är en före detta marinsoldat tillika vietnamveteran, en tekniknörd och en bibliotikarie. Som sagt en annorlunda och rolig grupp människor.

I Samlarna snubblar de igen över ett mord som de upptäcker har politiska kopplingar. Den här gången är det en kollega till kamleklubbsmedlemmen Caleb Shaw, bibliotikarie på Library of Congress avdelning för sällsynta böcker som hittas död i biblioteket. Klubben får även en gästmedlem, sol-och våraren Annabelle, som frögyller tillvaron för gubbarna.

Jag gillade Kamelklubben jättemycket när jag läste den. Den innehöll både spänning och en hel del humor. Medlemmarna i Kamelklubben är en underbar samling karaktärer och de har ett roligt samspel med varandra. Någonting gör att det inte klickar lika bra i Samlarna, själva intrigen är inte lika genomtänkt och känns inte trovärdig. Det är desto mer intressant att läsa sidospåret som handlar om Annabelle och hennes blåsningar. Baldacci lyckas behålla mitt intresse för karaktärerna och han är fortfarande rolig, men som sagt han skulle ha behövt jobba mer på intrigen och spänningsmomenten. Utan att förstöra allt för mycket så kan jag också säga att slutet är totalt värdelöst, blev jättebesviken. Kändes som att han hade blivit leds på att skriva och skyndade att avsluta det hela på lättast tänkbara sätt.

Finns en tredje bok om kamelklubben och jag kommer nog att ge den en chans eftersom jag ändå vill veta hur det går för gubbarna och för Annabelle...

Samlarna är utgiven av Bra Böcker och går att köpa på Bokus, Adlibris, Bokia och CDon.

Andra som bloggat om boken är Ljudboksbloggen och...ja hittade ingen fler...

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...