Fortsätt till huvudinnehåll

The Woman in Black - filmen

Jag skulle också kunna kalla det här inlägget för "Det skreks en hel del i biosalongen" eller "Skräckslagen" eller "Rent smärtsamt att se - på ett bra sätt"

Vill du veta mer om handlingen kan du läsa vad jag skrev om Susan Hills bok som filmen bygger på.
Daniel Radcliffe (aka Harry Potter) har blivit vuxen och gör rollen som Arthur Kipps riktigt bra och trovärdigt. Ciarán Hinds som spelar Samuel Daily gör är som vanligt helt suverän.

Det är en allt igenom svart och dyster film med en hel del skrämseleffekter (därav allt skrikande i biosalongen). Den är snyggt gjord och följer bokens handling rätt bra, endast en del ändringar. Det var länge sedan jag såg en sådan här bra skräckfilm, jag hade ont i magen av rädsla hela tiden och lämnade inte biosalongen oberörd. Den ballade inte ur som många filmer i den genren har en tendens att göra utan höll mig i ett fast grepp hela tiden.

Gillar du att bli skrämd tycker jag absolut att du ska se den här filmen som går upp på svenska biografer den 27 april. Tills dess får du hålla tillgodo med den här trailern...

Kommentarer

Elina sa…
Trevligt att höra! (:
Monika sa…
Bra skräckfilmer är svårt att hitta numer, tycker jag. Den här åkte genast in på vill-se listan :)
Elina - vänd mungipan andra hållet - du kan snart se den:)
Monika - håller med dig och jag avslöja att jag så här dagen efter fortfarande har lite ont i magen...då har man lyckats!

Populära inlägg i den här bloggen

Varför kom du hit - Julia Svanberg

Den här boken hade på något sätt hamnat i min läsplatta - jag minns inte hur faktiskt...

Handling (Förlagets text):
Ellen och Henrik åker till Colombia med planen att backpackresa vidare genom Sydamerika. Första stoppet är hostel Papegojan i Bogotá, Colombia. Men medan Henrik vill avverka resmålets sevärdheter och sedan dra vidare enligt utstakad resplan så vill Ellen stanna kvar. Hon blir omedelbart vän med Lila, den enda colombianskan som bor på hostelet. Det är den sortens vänskap som flammar upp likt en häftig förälskelse. Precis som Ellen drömmer Lila om att resa, men som colombian är det mer eller mindre omöjligt att ta sig till andra kontinenter. På hostelet bor även The Swedish Guy, en frilansjournalist som drömmer om att göra djärva frilansreportage om landets knarkhandel, också han med särskilda band till Lila. En annan flitig besökare är Jhony, en colombiansk småskalig knarkhandlare som förser gästerna med droger och som Lila och Ellen betraktar lite som en lillebror. Paral…

Familjen i huset bredvid - Sally Hepworth

Blev nyfiken på den här boken eftersom den jämfördes med Lianne Moriartys böcker. Australien, förort, hemligheter - det lät som en bladvändare i mina öron. Dessutom brukar Printz Publishing ge ut bra böcker.

Handling (förlagets text):
Den lilla gatan Pleasant Court lever upp till sitt namn. Alla känner sina grannar, och barnen leker med varandra ute. Men Isabelle Heatherington passar inte in i bilden av familjeparadiset. Som den enda ensamstående och barnlösa kvinnan fångar hon snart uppmärksamheten hos tre mammor, som bestämmer sig för att lära känna nykomplingen.

Men Ange, Fran och essie har ocskå sina hemligheter att bevaka. Som anledningen till att Ange måste kontrollera varje aspekt av sitt liv. Eller varför Fran inte låter sin snälla, stillsamma make gå nära deras bebis. Eller varför Essie för tre år sedan tog med sin dotter till lekparken och återvände hem utan henne.

När deras besatthet av den nya grannen växer börjar hemlighetera sippra ut, och de kommer snart upptäcka att nä…

Bokhandeln på Riverside Drive - Frida Skybäck

Har läst ett par böcker av Skybäck tidigare som skrivit i genren historiska romaner. Bara titeln på den här gjorde mig nyfiken på att läsa den, i kombination med att jag hört mycket bra om den så var det bara en tidsfråga. Jag lyssnade på den här boken som ljudbok strax före jul.

Handling (förlagets text):
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att ha förlorat den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon ett oväntat besked. Hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymer en bokhandel.
Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda verksamheten i…