header

header

söndag 5 februari 2012

The Woman in Black - filmen

Jag skulle också kunna kalla det här inlägget för "Det skreks en hel del i biosalongen" eller "Skräckslagen" eller "Rent smärtsamt att se - på ett bra sätt"

Vill du veta mer om handlingen kan du läsa vad jag skrev om Susan Hills bok som filmen bygger på.
Daniel Radcliffe (aka Harry Potter) har blivit vuxen och gör rollen som Arthur Kipps riktigt bra och trovärdigt. Ciarán Hinds som spelar Samuel Daily gör är som vanligt helt suverän.

Det är en allt igenom svart och dyster film med en hel del skrämseleffekter (därav allt skrikande i biosalongen). Den är snyggt gjord och följer bokens handling rätt bra, endast en del ändringar. Det var länge sedan jag såg en sådan här bra skräckfilm, jag hade ont i magen av rädsla hela tiden och lämnade inte biosalongen oberörd. Den ballade inte ur som många filmer i den genren har en tendens att göra utan höll mig i ett fast grepp hela tiden.

Gillar du att bli skrämd tycker jag absolut att du ska se den här filmen som går upp på svenska biografer den 27 april. Tills dess får du hålla tillgodo med den här trailern...

4 kommentarer:

Elina sa...

Trevligt att höra! (:

Monika sa...

Bra skräckfilmer är svårt att hitta numer, tycker jag. Den här åkte genast in på vill-se listan :)

...med näsan i en bok... sa...

Elina - vänd mungipan andra hållet - du kan snart se den:)
Monika - håller med dig och jag avslöja att jag så här dagen efter fortfarande har lite ont i magen...då har man lyckats!

Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

tja, jag är lite feg....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...