header

header

lördag 4 februari 2012

Isdraken - filmen

Idag har jag varit och sett filmen Isdraken som bygger på boken med samma namn. Boken recenserade jag tidigare idag, läs här för att få veta mer om handlingen. Jag befinner mig just nu på filmfestivalen i Göteborg och det är därför som jag har haft möjligheten att se filmen redan nu, den har premiär på biograferna den 24 februari.Roligt var också att regissören Martin Högdal och producenten Peter Hiltunen var där och svarade på frågor om filmen efter visningen.

Jag älskade boken och älskade filmen! Filmen hade absolut lyckats fånga stämningen i boken och trots den i grunden tragiska berättelsen så fick man skratta mycket. Den var kärleksfull och varm. Precis som alltid när man gör film av en bok så är det vissa saker som inte kommit med, vissa saker som kommit till och händelser som modifierats och bytt ordning, så även i Isdraken. Men det gör inte så mycket. Det enda jag störde mig på var slutet som var så betydligt bättre i boken. Tyckte de hade missat mycket, särskilt i dialogen, som jag hade hoppats att de skulle ha med.

Philip Olsson som spelar Mik gör en fantastisk skådespelar prestation! Vilken grabb! Alla barnen är jätteduktiga och jag kan inte låta bli att tänka att de nog har haft himla kul när de spelade in filmen. Fimen (liksom boken) är riktad till åldern 9 - 12 år, men man har absolut behållning av att se filmen även om man är vuxen.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...