header

header

onsdag 22 februari 2012

Fascinerande King!

Igår började jag lyssna på Revolvermannen som är den första boken i Stephen Kings epos/fantasyserie Det mörka tornet. Ljudboken inleds med en 8 spår lång inledning och förord av Kingen himself. Där berättar han om sin långa skrivprocess. Han har skrivit på Det mörka tornet i inte mindre än 35 år. I inledningen berättar han att han började med den första boken redan 1978 och gjorde de sista revideringarna i serien 2003.

Även om ni inte vill läsa/lyssna på hela serien (typ 4500 sidor lång...)så kan jag rekommendera att ni läser vad han skrivit om sitt jobb med serien och skrivprocessen.

En rolig (?) anekdot som han berättar är hur han en gång fick ett brev av en 82 år gammal kvinna. Han hade vid det tillfället inte avslutat berättelsen om revolvermannen Roland och kvinnan, som var döende, bad att få veta hur det skulle sluta, hur skulle det gå för Roland. Hon skrev att hon förstod att han inte skulle skriva färdigt serien bara för hennes skull men han kunde väl höra av sig och berätta slutet. Hemligheten skulle hon ta med sig till graven...

2 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Svarade han? Jag hoppas det, sa att den gamla kvinnan fick reda pa det innan hon dog. Minns att jag laste om en cancersjuk lite flicka i USA som alskade Harry Potter och att J.K. Rowling hade videosamtal med henne och laste ur nastkommande bok (det var nagonstans i mitten) for henne och berattade hur det skulle ga.

Och jag har precis aterupptackt King, det ar alldeles underbart!

...med näsan i en bok... sa...

Emma- tyvärr visste han inte själv hur det skulle gå för Roland. Och historien förtäljde inte om han överhuvudtaget svarade henne eller inte...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...