header

header

söndag 19 februari 2012

Vi måste prata om Kevin - filmen

Igår såg jag en film som är baserad på en bok utan att först ha läst boken. Det har bloggats en hel del om Lionel Shrivers bok (ni kan läsa här, här och här) och jag har läst en hel del omdömen och recensioner utan att bli särskilt sugen att läsa den. Kan inte sätta fingret på varför, men så är det. Igår fick jag alltså chansen att se filmen och passade på. Delvis för att jag var nyfiken och tänkte att jag kanske vill läsa boken efter att ha sett filmen och delvis för att jag brukar gilla skådisen Tilda Swinton som spelar Kevins mamma. Jag tänker inte skriva desto mer om handlingen i filmen, är ni nyfikna på den kan ni läsa här eller någon av bokrecensionerna som jag länkar till ovan.

Tyvärr blev jag besviken på filmen. Den var seg och långsam på ett tråkigt sätt. Tyckte även att början var väldigt rörig och det var ibland svårt att veta om man befann sig i nutid eller i en tillbakablick. När jag läst bokrecensioner så har jag uppfattat det som att boken ställer en massa svåra frågor och problematiserar kring moderns roll. Exempelvis; föds en del barn onda eller är det föräldrarnas fel att Kevin är som han är, kunde mamman ha gjort annorlunda. Filmen misslyckas rätt ordentligt med detta och det tycker jag är tråkigt.

Kanske hade jag tyckt annorlunda om jag läst boken innan, jag vet inte? Någon som både har läst och sett? Vad tyckte ni? Blev jag sugen att läsa boken? Nja, vet fortfarande inte...

Ni som inte har sett kan kolla in en trailer här nedan:

1 kommentar:

Hanneles bokparadis sa...

jag ska nog varken läsa eller se filmen

Mammor ska ju få hjälp och stöd, om det är nåt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...