header

header

tisdag 21 februari 2012

Träff med bokcirkelgänget

Är nyss hemkommen från bokcirkeln som fortfarande är utan namn. Några förslag finns och nu har vi alla fall bestämt oss för att vi måste bestämma namn nästa träff...

Idag pratade vi om Kathryn Stocketts bok Niceville (läs vad jag skrev om boken här och vad jag skrev om filmen här). Alla gillade boken, men lite olika mycket. Vissa av oss älskade, någon kände att det var något som fattades och sedan konstaterade vi att det var svårt att skilja mellan de olika karaktärerna, en anledning kunde vara namnen. Det blev också en del mycket intressanta diskussioner utifrån bokens tema och en spännande jämförelsen med TV-serien Äkta människor (som jag inte sett men nu är mycket nyfiken på). Sedan hamnade vi på lite sidospår som handlade om allt från hästen Pongo (hette den så?) till Thailand.

Vi passade också på att berätta lite om vad vi läst sedan sist och vad vi planerar att läsa, det gavs lite tips och jag påmindes om att The Terror av Dan Simmons finns på min "att läsa"- lista.

Till nästa träff ska vi läsa boken Corpus Delicti av Elias Palm

4 kommentarer:

Lotta sa...

Vad mysigt med en bokcirkel! Jag älskade Niceville och skulle faktiskt kunna tänka mig att läsa den igen fast jag aldrig brukar läsa en bok två gånger :)

Hundöra sa...

Det vart inte den bok som jag hade som första val, men det var mitt andra val så jag är nöjd. Vilken av de två spelade egentligen inte så stor roll :)

Verkar som alla var närvarande utom jag igår. Stämmer det?

...med näsan i en bok... sa...

Lotta- det är hur kul som helst med bokcirkel.
Sofia - Vi saknade Johanna också, hoppas du kan vara med nästa gång! Då ska vi träffas i Holmsund:)

Hanneles bokparadis sa...

Trevligt ni verkar ha det.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...