header

header

söndag 17 juni 2012

En smakebit på en søndag


Nu är det dags för veckans smakprov som idag kommer från Mercurium av Ann Rosman. Boken som jag började med att sträckläsa de första 200 sidorna, efter det har jag haft lite dåligt med lästid så läsningen har tyvärr saktats ned. Jag hoppas och tror att jag läser ut den idag. Nåja, här är smakprovet som kommer från sid 105

Hon kunde inte minnas att hon någonsin varit ute i huset på Marstrandsön alldeles ensam. Och framförallt inte så här års. Det kändes annorlunda att sätta in nyckeln i låset och öppna med vetskapen att det inte fanns någon där och ropade: "Hallå Ebba, hur är det?" eller "Vem vill följa med och bada på Söder?"
Inga kusiner eller enerverande syskon, inga föräldrar, fastrar och farbröder, inte ens farfar som brukade komma först och stanna längst av alla i huset.
Hon krängde av sig ryggsäcken och satte ned väskorna och matkassen på den lilla verandan. Solen föll in genom fönstren och lyste på den ljusgula trasmattan med stråk av orange som farmor vävt. Ebba behöll jackan på under tiden som hon vecklade ut instruktionslappen från farfar.
 Ha en trevlig lässöndag! Själv ska jag putsa fönster...

3 kommentarer:

Monika sa...

Så småningom kommer jag till den här boken också. Har än så länge bara läst den första av Rosman.

Lotten sa...

Har fortfarande inte provat på Rosmans böcker, men det verkar lockande...

Nilmas Bokhylla sa...

Är faktiskt mitt inne i den första Rosman-boken, spännande :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...