header

header

fredag 1 juni 2012

Fiktion blir verklighet - nu är zombierna här!


Sedan en man i Miami sköts till döds av polisen när han hittades i färd med att äta en annan männsikas ansikte svämmar internet över med teorier om att ett zombievirus spridit sig.  Killen som blev äten av var vid medvetande och överlevde attacken, kannibalen dog. På Gawker beskriver de hur man först skämtade om zombieperspektivet men sedan har upptäckt ett antal märkliga händelser som utspelat sig bland annat i Miami men även i Kanada. En bloggare har lagt ut en lång lista på mystiska händelser.

I början av juni så drabbades tolv elever och två lärare på en skola i Hollywod, Miami av mystiska hudutslag som inte har kunnat förklaras. Sedan har det förekommit ovanligt många brutala och kannibalistiska dåd som skrämmer upp folk. Det har till och med gått så långt att en myndighet i USA - Centers for Disease Controlabd Prevention har gått ut och förnekat att det existerar något form av zombievirus.

Jag kan inte låta bli att fascineras av hur gränsen mellan fiktion och verklighet suddas ut och hur lätt det går. Visst är det lätt att dras med i olika konspirationsteorier och nervöst fnissande skoja om att det nu verkar finnas zombies på riktigt. Detta i stället för att våga ta till sig att det förmodligen liggermånga väldigt tragiska människoöden bakom dessa sensastionslystna rubriker. På Aftonbladets hemsida kan man till exempel läsa om en ny drog som kan framkalla fruktansvärda aggressioner, den drog som "kannibalen" i Miami sägs ha varit påverkad av. Jag hoppas verkligen att vi törs möta verkligheten och se på händelser för vad de är, inte fantisera alltför mycket och tro att det vi ser på film är det verkliga livet

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...