header

header

söndag 24 juni 2012

Fantasy på gång

När jag gick i gymnasiet (vilket börjar vara fasligt länge sedan...) så läste jag en hel del fantasy, men har sedan haft ett långt uppehåll i den genren. Om man inte räknar in Harry Potter och diverse övernaturliga böcker, men det är inte sådana böcker jag spontant tänker på när jag hör ordet fanatsy.

Jag lyssnar ju nu på Stephen Kings epos Det Mörka Tornet, är inne på fjärde boken De öde landen, som jag antar räknas som fantasy. Idag ska jag börja på ytterligare en fantasybok, får se vad jag tycker om den - om jag fastnar och läser hela serien...

Jag ska börja läsa Silverdolken; Första boken om det magiska landet Deverry av Katharine Kerr. Kan inte påstå att jag egentligen har lust att läsa den nu, men den har varit oläst i hyllan alldeles för länge så nu är det dags att ge den en chans. Anledningen till att jag ens har den här boken är att jag i mars ifjol hittade en hel kartong med fina böcker i soprummet. Det smärtade mig att någon hade tänkt slänga böcker, samtidigt som det var fint att de stod så pass till att personen tänkt sig att folk kunde botanisera lite bland dem. Jag plockade helt enkelt med mig några av böckerna och en av dem var alltså Silverdolken.
Jag hoppas att den kommer att förtrolla mig, men har inga större förväntningar.

5 kommentarer:

Anna sa...

Jag älskade Silverdolken. Det var den första fantasy jag läste men den hänger endå kvar. Tyvärr blir den en sådan där långkörare som håller på i hur många böcker som helst.

...med näsan i en bok... sa...

Anna - det låter lovande att du älskade Silverdolken. Fantasyserier har en tendens att bli långkörare!

Pepe sa...

Jag älskade hela serien om Deverry när jag läste den. Men som sagt det är en långkörare. Har ännu inte läst de allra sista.
Jag tycker de är jäätebra för att Kerr kör sitt eget race. Hon sneglar inte åt vad andra gör.

...med näsan i en bok... sa...

Pepe - låter lovande!

Knirk sa...

Og der fant jeg bloggen din og den ser veldig fin ut! Jeg leser mye fantasy og Katharine Kerr har jeg akkurat begynt på og jeg ELSKET den. Har skrevet om den her:

http://knirk.no/2012/06/daggerspell-katharine-kerr/

God søndag!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...