header

header

måndag 6 mars 2017

Äntligen en podcast för mig!

Jag har med jämna mellanrum testat att lyssna på podcasts men aldrig fastnat för konceptet, oftast för att jag tycker att det blivit för surrigt och svamligt. De jag har testat har inte intresserat mig. Men nu har jag äntligen en som jag vill tipsa om!

Det började förra helgen då jag skulle börja lyssna på en ny ljudbok men snabbt insåg att jag var för trött i huvudet för att koncentrera mig på en bok. Jag behövde helt enkelt ett enklare format. Jag gjorde som jag brukar i sådana lägen och lyssnade på ett par P3 dokumentär-avsnitt (bland annat på programmet om mordet på Fadime som sändes första gången i januari 2016 och är fantastiskt bra och gripande). Sedan fick jag nys på podcasten Spöktimmen, lyssnade på första avsnittet och blev helt hooked! Jag maratonlyssnade på de första åtta avsnitten och har nu lyssnat igenom alla.

Linn Larsson och Jenny Borg som driver Spöktimmen skriver på sin hemsida att de är ute efter att skapa en lägereldskänsla där lyssnaren känner sig som en i gänget när de berättar historier som får håret i nacken att resa sig. Det lyckas de verkligen med! Podcasten avhandlar allt från hemsökta platser, spökhistorier, olösta mysterier, olösta mord, seriemördare och havets djup. Lite extra fascinerad har jag blivit av just havets djup (visste ni att 70 % av jordens yta är täckt av vatten och av det är 95% outforskat - hissnande!), Eliza Lams död och avsnittet om oförklarliga ljud.

Jag rekommenderar verkligen den här podcasten men vill samtidigt ge en varning - du KOMMER att bli mörkrädd!

1 kommentar:

Anna sa...

Den lät spännande! Den ska jag prova :) Har du lyssnat på Creepypodden? Jag tycker den är ganska bra :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...