header

header

fredag 20 april 2018

Bakom stängda dörrar - B.A. Paris

Jag blev tipsad om den här boken av en kollega. Måste säga att jag äntligen har arbetskamrater som gillar att prata böcker, så himla roligt!

Handling (Förlagets text):
Känner du Jack och Grace? Han är snygg och förmögen, hon är charmig och elegant. Han är en hängiven advokat som aldrig har förlorat ett mål, hon sköter hemmet och maten till fulländning och avgudar sin handikappade lillasyster. Fast de är nygifta verkar de ha allt. Man kanske inte vill tycka om dem, men man gör det. Man blir ohjälpligt charmad av deras otvungna, bekväma hem och av deras trevliga middagar. Man skulle vilja lära känna Grace bättre. Men det är svårt, för man upptäcker att hon och Jack är oskiljaktiga. Vissa skulle kalla det för äkta kärlek. Andra undrar kanske varför Grace aldrig svarar i telefon. Eller varför hon aldrig kan komma och ta en kopp kaffe, fast hon inte jobbar. Hur hon kan laga så enastående mat och ändå vara så slank. Eller varför hon aldrig verkar ha någonting med sig ut ur huset, inte ens en penna. Eller varför det sitter skyddande ståljalusier för alla fönster på bottenvåningen. Vad är det egentligen som händer bakom de stängda dörrarna.

Mina reflektioner:
Ok, ska försöka skriva någonting utan att avslöja mer än vad som avslöjas i förlagets text om boken... Jag brukar kommentera när jag har lyssnat på en bok och av någon anledning inte tycker att boken passar som ljudbok eller att inläsningen är dålig - av någon anledning så brukar jag inte nämna när det är tvärtom! Så jag börjar väl att säga att Bakom stängda dörrar är en utmärkt ljudbok. Den är spännande och man blir nyfiken på att veta mer vilket gör att det är lätt att hålla fokus på boken.

Man förstår ju rätt fort - och det här är ingen spoiler eftersom ni förstår det bara av förlagets beskrivning av boken! - att allt inte står rätt till i Jack och Graces äktenskap och att han kontrollerar henne. Det som är intressant i den här boken är på vilket sätt och hur det ser ut.

Grace har en lillasyster med Downs syndrom. Det är också Grace som har vårdnaden över henne eftersom föräldrarna skrev över den till henne i och med att de flyttade utomlands. Systrarnas relation är något av det finaste i boken och jag tycker verkligen om lillasystern (har tyvärr glömt bort vad hon heter!) som är så klok och företagsam.

Det jag hade önskat mer av är att författaren hade fördjupat sig mer i psykologin bakom det som händer i boken. Det hade gett boken ytterligare ett djup.

Jag tyckte att den här boken var helt ok. Brukar inte ge betyg men om jag skulle göra det så får den en trea av fem.

Boken ges ut av Jentas och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggar om boken är Saras bokblogg och Rebecka Edgren Aldén

2 kommentarer:

Vargnatt sa...

Hör så mycket bra om den här, måste läsa eller lyssna på den någon gång :)

...med näsan i en bok... sa...

@vargnatt - lyssna på den eller vänta tills den kommer i pocket :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...