header

header

tisdag 10 april 2018

Blodlokan - Louise Boije af Gennäs

Blodlokan är första delen i Louise Boije af Gennäs Motståndstrilogi.

Boken handlar om Sara som har haft en tuff tid hemma i Örebro och därför nyligt flyttat till Stockholm för att starta ett nytt liv. Sara blev utsatt för ett överfall på väg hem från en fest och strax efter det så dog pappan i en brand. Hon och pappan hade alltid haft en bra relation men en tid innan hans död så började han bete sig underligt och de gled isär.

Sara flyttar först till ett risigt uthyrningsrum och får jobb på ett café. Ganska snart så träffar hon Bella som värvar henne till en hipp PR-byrå. När Bella hör hur Sara bor så erbjuder hon henne att flytta hem till hennes lyxiga Östermalmslägenhet. Det är nästan för bra för att vara sant! Men konstiga saker börjar hända Sara, hon känner sig förföljd och någon rotar igenom hennes saker.

När hon är hemma i Örebro och besöker sin familj så hittar hon en bunt med dokument, gamla tidningsartiklar och anteckningar som pappan samlat på sig. Sara börjar läsa igenom dem och blir allt mer fascinerad.

Blodlokan är oerhört spännande och var i stort sett omöjlig att lägga ifrån sig. Jag kommer definitivt att läsa fortsättningen. Jag tycker om hur författaren bygger upp karaktärerna, särskilt huvudpersonen Sara - en helt vanlig tjej som hamnar i en väldigt ovanlig situation. Det finns en del saker som stör, till exempel den oändliga upprepningen av Saras militära bakgrund. Den nämns i var och varannan mening känns det som. Onödigt! Dessutom så håller Bella och Sara på att planera en konferens tillsammans - det är ett av uppdragen som Sara rekryteras in i till PR-byrån. De lägger oändliga timmar på detta och jag kan inte låta bli att tänka, mer än en gång, HUR lång tid kan det ta egentligen! Det är båda bisaker i själva handlingen, men ligger och skaver under läsningen. Något jag uppskattar är konspirationsteorierna och gamla verkliga fall som dyker upp i pappans material.

Boken ges ut av Bookmark Förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Andra som bloggat om boken är Johannas Deckarhörna, Stories from the city och Hyllan 



Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...