header

header

torsdag 12 april 2018

Livet går så fort. Och så långsamt - Martina Haag

Jag gillar Martina Haag och jag gillar hennes böcker, särskilt mycket tyckte jag om Det är något som inte stämmer

Livet går så fort. Och så långsamt utspelar sig på 80-talet och handlar om Sonja. Eller, rättare sagt så är det en tillbakablick. Vuxna Sonja tänker tillbaka på sin tonårstid när hon gick i högstadiet och det mesta var jobbigt. Hennes föräldrar bråkade mycket och sedan separerade de. Pappan syntes inte till så mycket över det och Sonjas mamma grät mest hela tiden och drack för mycket. I skolan kämpade hon för att få umgås med "de coola" - det går sådär. Hon festade, testade droger och bråkade med lärare.

Jag både tyckte om och inte tyckte om den här boken. Det är en varm och kärleksfull beskrivning av hur jobbigt det kan vara att vara tonåring. Det är också en rolig 80-talsskildring med mycket igenkänningsfaktorer. Haag skriver komiskt och även om det är sorgligt och tragiskt så får man som läsare dra på smilbanden mer än en gång. Men det blir lite väl banalt. Det enkla som jag brukar gilla hos Haag blir lite väl enkelt och klyschigt.

Jag lyssnade på boken som ljudbok och det är Marina Haag som läser in boken (precis som i Det är något som inte stämmer) och det fungerar inte alls. Hon läser med bäbisröst och försöker låta som en trettonåring och Sorry, men det går inte när man är 50... Jag tror den här boken passar bäst att läsa inte att lyssnas på.

Boken ges ut av Piratförlaget och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Enligt O, Romeo and Juliet och Bokmysan
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...