header

header

tisdag 24 april 2018

Kvinnan som stal mitt liv - Marian Keyes

Jag hade glömt hur mycket jag gillar Marian Keyes! För nästa tre år sedan så skrev jag om Hemligheten på Mercy Close här på bloggen. Bland annat skrev jag att jag snart skulle ge mig i kast med Kvinnan som stal mitt liv. Ja, det gick ju sådär... Nu har jag i alla fall läst den eller lyssnat på den om jag ska vara korrekt.

Handling (förlagets text):
Stella Sweeney är tillbaka i Dublin efter att ha levt drömliv i New York i ett år. Hon har rest runt i USA och gjort PR för sin enorm framgångsrika självhjälpsbok. Pratshower och lyxhotell, fina middagar och beundrare. Men nu är hon tillbaka i vardagen med en smäll och har ingen aning om vad hon ska skriva härnäst. Hur kan hon komma ur skrivkrampen?

Stella lämnade inte New York på topp. Varför hade hon så bråttom tillbaka till Irland? Vem är det som håller på och ringer henne? Stella vill återigen bli kvinnan som hon brukade vara. Men kan hon det? Och borde hon verkligen det?

Mitt omdöme:
Den här boken började så himla bra. Jag bara gick omkring och myste över att jag var tillbaka i Keyes värld. Historien börjar när Stella är tillbaka i Dublin. Hon bor i sitt hus med sin tonårige, yogafanatiker till son och sin dotter. Genom tillbakablickar får vi lära känna den lilla familjen mer och veta vad som hänt i deras liv, vilket har varit rätt omvälvande de sista två (eller så) åren.

Någonstans i mitten av boken, när berättelsen kommer fram till när Stellas bok "blev upptäckt" och hon "fick" en litterär agent, så ballar den tyvärr ut. Det blir för mycket av allt och då blev den tråkig, förutsägbar. Tack och lov så rätade det till sig mot slutet igen men jag tror att Keyes skulle vara betjänt av en redaktör som vågar tvinga henne att stryka mer och korta sina texter.

Boken ges ut av Norstedts och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som har bloggat om boken är Ylvas läsdagbok och Living with LizaInga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...