header

header

söndag 8 april 2018

En äkta man - Dennis Lehane

Jag lyssnade på En äkta man av Dennis Lehane som ljudbok för några veckor sedan. Lehane har, sin vana trogen, skrivit en bok där man inte riktigt vet hur saker och ting egentligen är. Där man inte kan lita på någon eller något...

Boken handlar om Rachel Childs som är en framgångsrik tevejournalist. När hon rapporterar från jordbävningsdrabbade Haiti så får hon ett nervsammanbrott i direktsändning och som en följd av det blir hon mobbad och förlöjligad i media. Rachel isolerar sig och skiljer sig från sin man som även han är i mediebranschen. Av en slump så träffar hon Brian och blir blixtförälskad. han är allt som hennes man inte var. Han är omtänksam, förstående och peppande. De gifter sig men efter bröllopet så börjar Brian bete sig underligt. Ett slumpartat möte en eftermiddag får Rachels världsbild att rasa samman. Frågan är om hon bara är paranoid och galen eller om allt hon trodde var sant är en lögn.

Jag gillar Lehanes böcker. De har ett mörker i sig och Lehane litar på att läsaren kan dra egna slutsatser. Det är en spännande bok som jag lyssnade mig igenom på kort tid. Den når dock inte samma höjder som Mystik River och Sluter Island men passar nog alldeles utmärkt i hängmattan i sommar.

Boken ges ut av Albert Bonniers förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Johannes DeckarhörnaMalin Johansson och Läsa och Lyssna

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...