header

header

lördag 14 april 2018

Bortom varje rimligt tvivel - Malin Persson Giolito

Bortom varje tvivel är uppföljaren till Bara ett barn och andra boken om advokaten Sophia Weber. I den här boken bestämmer sig Sophia för att ta sig an ett fall med hög profil. Stig Ahlin, även kallad Professor Död,  har suttit i fängelse de senaste tretton åren dömd för att ha mördat en femton årig flicka. Han anklagades även för att ha förgripit sig sexuellt på sin fyraåriga dotter, men den utredningen lades ner. Stig Ahlin har alltid erkänt att han hade ett förhållande med femtonåringen men har aldrig erkänt att han mördat henne. Den tekniska bevisningen var dessutom skral så han dömdes mer på indicier än på bevis.

Stig Ahlin är avskydd av hela svenska folket vilket Sophia Weber får känna av när hon tar sig an fallet och gör en resningsbegäran. Hon är till en början inte helt på det klara över varför hon tar sig an Ahlin. Han är nämligen en högst otrevlig man som gjort sig av med advokater på löpande band tidigare.

Malin Persson Giolito levererar igen - jag gillar verkligen böckerna om Sophia Weber. Det är också spännande att följa en advokats resonemang när hon tar sig an en klient som verkligen INGEN gillar och som är avskydd i hela landet. I den här boken får vi veta lite mer om Sophias bakgrund och hennes relation med sin morfar, barnpsykologen.

Jag rekommenderar den här boken och även om påsken med tid för påskekrim är över så kommer det snart en sommar med mycket tid för läsning. Det här är en perfekt bok att ta med sig till stranden!

Boken ges ut av Wahlström och Widstrand och kan köpas på Adlibris och Bokus

Boklysten har också bloggat om boken

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...