header

header

söndag 7 april 2019

Bone by Bone - Sanjida Kay

Köpte den här boken på Pocket shop nångång för flera år sedan och läste den i höstas. Jag visste ingenting om författaren och hade inte hört något om boken innan jag köpte den utan föll för omslaget (ja, jag är så ytlig) och baksidetexten.

Handling (förlagets text):
Laura loves her daughter more than anything in the world. But nine-year-old Autumn is being bullied. Laura feels helpless. When Autumn fails to return home from school one day, Laura goes looking for her. She finds a crowd of older children taunting her little girl. In the heat of the moment, Laura makes a terrible choice. Achoice that will have devastating consequences for her and her daughter.

Mitt omdöme:
Det här är smärtsam läsning och boken grep tag i mitt mammahjärta. Så fruktanvärt att se sitt barn bli mobbad, så lätt att bli hjälplös i den situationen.

Mor och dotter har ganska nyligt flyttat från storstaden till det lilla samhället. Autumns föräldrar är separerade och pappan jobbar utomlands. De hörs bara en gång i veckan via Skype, ofta är uppkopplingen dålig. Laura har startat ett eget trädgårdsföretag och arbetar hårt för att få det lönsamt och samtidigt vara en bra och närvarande mamma för sin lilla dotter.

Det ska erkännas att jag många gånger blir irriterad på Laura och tycker att hon agerar på ett sätt som bara förvärrar situationen, eller i alla fall inte gör den bättre. Men jag sympatiserar starkt med henne och det är inte så lätt när man inte har sitt nätverk av vänner och familj i närheten. Jag tycker också väldigt mycket om Autumn som är så modig och tapper.

Boken har också ett spänningselement som jag inte vill avslöja för mycket om men det bidrar till ytterligare ett lager i berättelsen.

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken och det är synd att den inte är översatt till svenska. Om du inte har något emot att läsa böcker på engelska så rekommenderar jag den varmt.

Boken ges ut av Atlantic Books och kan köpas på Adlibris och Bokus


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...