header

header

lördag 13 april 2019

Och sen var hon borta - Lisa Jewell

För ett tag sedan så läste jag Flickorna i parken av Lisa Jewell och "återupptäckte" henne. Nu har jag lyssnat på och sen var hon borta som ljudbok. Till en början så var jag lite orolig att den var alldeles för lik boken jag lyssnade på innan denna, Vittnet av Teresa Driscoll, men det ändrades gasnka snart.

Handling (förlagets text):
Ena stunden var hon där. Och sen var hon borta.

För tio år sedan slogs Laurels liv i spillror. Hennes femtonåriga dotter Ellie försvann spårlöst och hittades aldrig. Laurel har aldrig givit upp hopppet på att hitta Ellie, men när hon en dag träffar en karismatisk man blir hon handlöst förälskad.
När hon drefter träffar mannens nioåriga dotter, hoppar Laurels hjärta över ett slag. Den lilla flickan är närmligen oroväckande lik Laurels sedan länge försvunna dotter. Vad hände egentligen med Ellie? Finns hon fortfarande kvar i livet?

Mitt omdöme:
Jag kan börja med att konstatera att jag är så glad att jag har återupptäckt Jewell, för det här är riktigt bra. Det är både spännande och hjärtskärande och en riktig gåta. Jag tog varje tillfälle jag hade till att lyssna på boken.

Boken börjar med att vi får lära känna Laurel och hennes familj, som förutom henne och Ellie består av dottern Hanna, en son (har glömt hans namn) och pappa Paul, vid tiden för försvinnandet. Ellie går verkligen upp i rök, ingen kan förstå var hon har tagit vägen och om hon försvunnit frivilligt eller inte. Sedan tar historien ett skutt på tio år fram i tiden. TV-programmet Crime Watch gör ett avsnitt om mysteriet om Ellie och nya ledtrådar dyker upp. I samma veva så träffar Laurel en man, hon är sedan några år tillbaka skiljd från Paul som har bildat en ny familj.

Jewell för berättelsen framåt med hjälp av nya händelser, tillbakablickar och flera olika berättarröster och hon gör det riktigt bra. Som läsare vill jag hela tiden veta vad som hänt. En stor styrka är Jewells personporträtt. Jag identifierar mig mycket med Laurel, hur hon brottas med relationerna till sina barn och sin exman, den nya kärleken och saknaden efter Ellie. Boken är både fin och spännande på samma gång. läs den!

Boken ges ut av Printz Pubilshing och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Bibliotekskatten, Johannas deckarhörna och hyllanInga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...