header

header

lördag 30 mars 2019

Flickorna i parken - Lisa Jewell

Ett kärt återseende skulle jag vilja kalla den här läsningen. Det var länge sedan jag läste något av Lisa Jewell men som vanligt så gillade jag det jag läste.

Handling (förlagets text):
Du bor vid en pittoresk gemensam park, en oas i Londons storstadsbuller, där dina barn kan springa fritt, in oh ut i de andra husen. Du har känt dina grannar i åratal, och du litar på dem. Du tror att dina barn är säkra. Men är de verkligen det?
Midsommarkväll: en trettonårig flicka hittas medvetslös i ett mörkt hörn av den gemensamma trädgården. Vad hände egentligen? Och vem är ansvarig?

Mitt omdöme:
Att läsa den här boken kändes lite som att läsa en mysig mordhistoria à la Morden i Midsumer, utan mordet då. Det finns ett mysterium som ska lösa, en till ytan gemytlig "community" befolkad av en mängd intressanta karaktärer och en massa snaskiga hemligheter som lurar under ytan.

Jewell bygger skickligt upp historien och karaktärerna. Hon portionerar ut information till läsaren i lagoma portioner, man hinner liksom fundera och klura lite själv. Det blir aldrig tråkigt men det är inte heller nervkittlande spännande.

Jag skulle vilja säga att det här är en perfekt påskekrim eller kanske en bok till stranden i sommar. Lagom lättsmält och underhållande.

Den här boken fick mig att vilja läsa än mer av författaren och det ligger nu ett gäng av hennes böcker i mitt ljudboksbibliotek.

Boken ges ut av Printz Pubishing och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Andra som bloggat om boken är Bokpool, Mysterierna... och enligt O


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...