header

header

lördag 16 mars 2019

Stenhuggarens dotter (Släkten) - Ewa Klingberg

Ni som följer bloggen har märkt att jag betat av böckerna i bokserien Släkten - jag är inte i mål ännu men snart så...

Släkten är ett skönlitterärt serieverk om Sveriges historia. Serien berättar om en fiktiv släkts historia från vikingatid till våra dagar där kvinnliga huvudpersoner står i händelsernas centrum. Det är en författarstafett och de medverkande författarna är alla kvinnor. Stenhuggarens dotter är del nr 7 i serien.

Bokens handling (förlagets text):
Sissela Konradsdotter föds 1252 i smålandet Njudung. hennes far är känd för sin magiska förmåga att förvandla stenar till konstverk. Hans berömmelse når ända till kungaborden Stockholm, och han får en inbjudan av kung Valdemar.

Dottern Sissela följer med till Stockholm och snart är hon en central del av kung Valdemars liv. Men maktstriderna och intrigerna på kungaborgen tvingar henne på flykt. Med sig får hon kungens frilloson Eskil och den ring som under århundraden burits av kvinnor i maktens närhet. En dag många år senare hinner verkligheten i kapp Sissela, och hennes hemligheter riskerar att avslöjas...

Mitt omdöme:
Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte minns så väldigt mycket av den här boken. Jag lyssnade på den för flera månader sedan och själva historien har inte riktigt fastnat i minnet.

Det jag minns är att jag tyckte om den och jag brukar ju gilla Ewa Klingbergs böcker, men uppenbarligen har handlingen inte satt några djupa spår. Det jag minns är att jag tyckte om språket, att hon på ett trovärdigt sätt beskrev tiden (Klingberg har nog gjort nogrann research) och att det var intressant att följa en kvinna som valt och kunde jobba i ett yrke som var tupiskt för män.

Mycket mer kan jag tyvärr inte säga om boken, men ni kan alltid läsa vad andra har bloggat om boken t.ex. Boktanken, Villa Freja och Havsdjupens sal

Boken ges ut av Historiska Media och kan köpas på Adlibris och Bokus
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...