header

header

torsdag 28 mars 2019

Raseri - Anders Ek

Zombiehistoria i svensk tappning, funkar det? Ja, varför inte, säger jag.

Handling (förlagets text):
Ett livsfarligt virus sprider sig som en löpeld genom Stockholm och lämnar inget annat än förödelse efter sig. Telefonlinjerna är överbelastade och polisen Erik får inte tag i sin fru som befinner sig på annan ort med deras dotter. Han måste se till att de hamnar i säkerhet. Att de klarar sig från den ondska som viruset bär med sig.
Den framgångsrike MMA-fightern Pontus räds inte några kamper. Runt hörnet väntar en ljus framtid men när Stockholm drunknar i kaos, tar livet en helt ny vändning.

Mitt omdöme:
Det här är action från början till slut, ingen risk för att bli uttråkad. Viruset skapar alltså något slags zombieliknande varelser som är ren aggression och det går så pass snabbt att spridningen har gått alltför långt innan någon överhuvudtaget förstår vad som händer.. I centrum står polisen Erik, hans familj och den småstrulige MMA-fightern Pontus.

Andreas Ek är polis och det märks i hans skildring av Erik, även i den kunskap han har kring hur krisberedskapen är uppbyggd i Sverige. Mitt i all action så får läsaren en kort introduktion i olika myndigheters roller.

Det här är Eks debut. Han får till en bra engagerande story och karaktärer som man bryr sig om. Det är tidvis väldigt spännande och som i varje bra skräckhistoria så finns det karaktärer som gör saker där jag som läsare bara vill skrika "NEJ, sluta vara dum i huvudet!". Det hör liksom till och för berättelsen framåt (hur irriterande det än är).

Uppföljaren Törst står på att-läsa listan och jag ser framemot att veta hur det går för alla i kaoset. Är det helt kört för Sverige och världen eller får man stopp på viruset?

Boken ges ut av Eken förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är hyllan, Läsa och Lyssna och Håkans hylla

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...