header

header

onsdag 6 mars 2019

Drottningkronan (Släkten) - Ingrid Kampås

Drottningkronan är den femte boken i serien Släkten. Böckerna är fristående och går alldeles utmärkt att läsa enskilt men det finns något speciellt med att få följa en släkt genom generationerna. Det är olika kvinnliga författare som har skrivit de olika böckerna - en slags stafettskrivning - men jag tycker ändå att de håller en röd tråd och liknande stil. Huvudpersonen i böckerna är alltid en kvinna vilket jag tycker mycket om eftersom så få historiska böcker beskriver kvinnors situation. Längst ner i inlägget har jag länkat till de andra böckerna som jag har skrivit om (de två första böckerna läste jag innan jag hade bloggen så dem har jag inte skrivit om).

Handling (förlagets text):
I Drottningkronan möter vi den unga flickan Ester som drömmer om en ljud framtid, fylld av glada barn och kärlek. Drömmarna krossas när morbrodern sätter henne i kloster. Härifrån rövas hon snart bort av en samvetslös präst som för henne till Finland. När den svenske kungen Knut Eriksson kommer till Finland möter han av en slump Ester. Han blir fullkomligt betagen i henne och bestämmer sig för att ta henne till brud. Snart får Ester mer makt och inflytande än hon någonsin vågat drömma om.

Mitt omdöme:
Boken utspelar sig i slutet av 1100-talet. Det är intressant att följa Ester och hennes livsöde men tyvärr så lyfter aldrig boken. Själva berättelsen är spännande och medryckande men boken lämnar inte något bestående intryck och nu när det är en tid sedan jag läste den så har jag svårt att minnas den. För mig blir den här boken tyvärr som ett slags mellanspel i serien.

Boken ges ut av Historiska Media och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Holavedsbrudar och Bokparet

Länk till andra böcker i serien:
Tempelbranden av Catharina Ingelman-Sundberg
Helenas hämnd av Maria Gustavsdotter


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...