header

header

söndag 21 april 2019

Den mörka ängeln - Elly Griffiths

Den mörkan ängeln är den tionde boken om rättserkeologen Ruth Galloway i brittiska Norfolk, som alltid blir indragen i mystiska och spännande fall. Att läsa en bok om Ruth är som att komma hem till ett gäng vänner. Och det här var ett väldigt trevligt återseende.

Handling (förlagets text):
Ruth blir smickrad när hon kontaktas av den italienska arkeologen Angelo Morelli som hon tillbringade en natt med för länge sedan. Han behöver hjälp med att uttolka ett fyns av benrester i en liten bergsby nära Rom. Det var åratal sedan Ruth hade semester, så en vistelse i Italien kan hon inte tacka nej till.

Tillsammans med sin dotter reser Ruth till Castello degli Angeli, där det inte blir så rofyllt aom hon hoppats på. I byn hittar hon en medeltida helgedom men också mörka hemligheter som leder tillbaka till krigsåren och motståndsrörelsen. Överraskande nog dyker dessutom hennes arbetspartner Harry Nelson upp, vilket kommer väl till pass när ett mord sker. Vad är det Ruth är på spåren som någon i byn är beredd att mörda för att hålla hemligt?

Mitt omdöme:
Det är alltid lika intresant att läsa om Ruth och Harry, som något missvisande beskrivs som arbetspartner i förlagets text om boken (han är ju inget mindre än pappa till Ruths barn), och för höra hur det går för dem i deras relation! Nästan lika spännande som mordgåtan. I den här boken får Harry bli lite avundsjuk och inse har ett eget liv, att han inte kan förvänta sig att hon ska sukta efter honom hela tiden.

Jag tycker om att Griffiths flyttat handlingen till en ny miljö. Jag älskar i och för sig miljön i Norfolk men det blir något av en nytändning. Mordgåtan är spännande och med lagom många trådar.

Jag kan konstatera att jag efter tio böcker fortfarande inte har ledsnat på mysdeckarna om Ruth.

Boken ges ut av Bokförlaget Forum och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Johannas deckarhörna, Fiktiviteter och Mysterierna.Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...