header

header

måndag 24 juni 2019

Det som göms i snö - Carin Gerhardsen

Det här är Gerhardsens första bok efter Hammarbyserien. Jag tyckte väldigt mycket om de första böckerna i den serien men tröttnade och den sista har jag nog inte ens läst. Känns roligt att hon kommit med något nytt. Jag lyssnade på boken som ljudbok med Stefan Sauk som inläsare - tyvärr måste jag säga. Jag tycker om inläsare som blir ett med boken, som man knappt lägger märke till. Misstänker att Sauks ego är för stort för det, han vill märkas och göra ett avtryck...men nu förekommer jag mitt omdöme av boken. Först kort om handlingen.

Handling (förlagets text):
Ett otroget kärlekspar sätter sig i bilen för att hitta en avskild mötesplats. En ung, vilsen kvinna får oväntat lift av en främling. En man kör för fort på de snötäckta vägarna. Alla inblandade har passerat samma ravin. Men bara en har kört av vägen, bara en har lämnat någon att dö.

Från att inte ha känt till varandra knyts de samman av en eskalerande våldsspiral, och fastän ingen av dem känner till hela bilden är det ändå någon som vet tillräckligt för att berätta historien.

Mitt omdöme:
Det här är en bra och smart deckare som underhåller. Gerhardsen börjar med många trådar som hon lite slingrigt väver ihop till en bild. Som läsare är det inte själklart hur trådarna sitter ihop utan jag överraskas med jämna mellanrum. Det tycker jag om. 

Det är en spännande historia men inte en historia som fastnar. Men det är nog inte heller syftet med den. Gillar du deckare som kommer du att tycka om den här.

Boken ges ut av Bookmark förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Andra som bloggat om boken är Bokföring enligt Monika, Boktokig och Crimegarden.Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...