header

header

lördag 8 juni 2019

Ristat i hud - Ashley Dyer

Den här boken har funnits i min läsplatta ett tag. Tror jag fick den som gratisbok eftersom jag är prenumerant på DN. Ashely Dyer är pseudonym för författaren Margaret Murphy och kriminalteknikern Helen Pepper. Det här är den första boken om Greg Carver och Ruth Lke.

Handling (förlagets text):
I månader har poliskommissarie Greg Carver jagat en jäckande seriemördare. En mördare som tillfångatar sina offer och ägnar veckor åt att tatuera varje centimeter av deras kroppar, tills de blivit ett konstverk att visa upp för välden. Utredningen verkar ha gått i stå när Greg Carver en sen kväll brutalt skjuts ner i sitt hem. Hans kollega Ruth Lake är först på plats, men istället för att begära förstärkning så städar hon snabbt undan alla spår efter mördaren. Vad är det hon försöker dölja och vem är mördaren? Och är Greg verkligen död?

Ristat i hud är en fänglsande spänningsroman som tar dig med på en berg- och dalbana av hemligheter, överraskningar och svek i jakten på en makaber mördare.

Mitt omdöme:
Ja, som ni kanske förstod av första stycket i det här inlägget så dog inte Greg Carver. Det är inte någon spoiler att avslöja det för det framkommer redan i första kapitlet. Det som är det stora mysteriet i första halvan av boken är varför Ruth Lake agerade som hon gjorde när hon hittade sin kollega och naturligtvis även vem det är som skjutit Greg.

Det här är en helt ok bok och jag gillar det antropologiska inslaget - har ju en gång i tiden tagit en fil. kand i kulturantropologi. Det finns en dock en del luckor i boken och trådar som jag tycker att Dyer inte får ihop på ett bra sätt.

Boken ges ut av Louise Bäckelin förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Bokföring enligt Monica, Lottens bokblogg och Malin Johansson har också bloggat om boken


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...